SZÖRFTÁBOR A GYÖNYŐRŰ MÁLTÁN

Mit érdemes tudni Máltáról mielőtt szörftáborba idulnánk?

Atlaghőmérséklet : hónap levegő víz május 23 -c :1.8 OC június 270C 2:1. -c ;ú/ius 30 -c 24 oC augusztus 30 oC 250C szeptember 270C 25 oC október 23 OC ~oe


Földrajzi adatok Máltáról , a híres szörftábor szervező csapattól :

Málta a Földközi-tengerben található szigetcso­ port, Szidliától93 kilométerre délre. Csak a három legnagyobb sziget, Málta, Gozo és Comino lakott. A sziqctck partvonalát t;>goló czérnoc öböl jó ld kötőket biztosít, a szigetek tájait alacsony hegyek és fennsíkok jellemzik. A legmagasabb pont 253 méter. Az ország felszíne nagyrészt elkarsztosodott mészkőtáblákból áll. Az éghajlat mediterrán, enyhe, ~~Ő~ telekkel és meleg, száraz nyerekkel. Az ország lakossága kb. 404 ooo fő. Málta a világ egyik leg­ sűrűbben lakott országa, négyzetkilométerenként körülbelül 1250 lakossal.

A város egy gyönyörű öbölnél fekszik Gozo és Cornino szigetekkel szemben. 1 km-re találha­ tó Mellieha városától. Legszebb tengerpart ja a Paradise Bay, 2 km-re fekszik a városközponttól. Transzfer a repülötérröl kb. 4S perc.

Mellieha

Közkedvelt üdülőhely a turisták és a helyiek számára eqyaránt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Gozo és Comino szigetére IS. A város Grand t-esta nevu

máltai fesztiváljáról nevezetes. Itt található a leg­ ‘7phhtpn9prr~rt i< n’!’h;\ny h~rlanggal msqszakltva. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Qawra

A sziget északi részén, Buggiba város mellett ta- 1;\lh”t61r<lvicso~ tengerpart bárokkal, c;Íttgrmgkkgl és üzletekkel övezve. Transzfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Sliema

J;:r<;>dgtilgg kis haláezfalo volt o ~ziget keleti ré~zén kavicsos tengerparttal, mára a turisták körében központi üdülőhellyé vált. Itt találhatóak a legmo­ dernebb szállodák, valamint vásárlási és szórakozási lehetőségek széles tárházából választhatnak az ide- 16tog”tól<. St. Juliono település ozintén ide tortozik. Transzfer a repülőtérről kb. 30 perc.

Hasznos szörf tábor Információk

szörf táborok balaton
szörf táborok

Ma9yar állampolgároknak érvényes útlevél vagy új típusú szernélyí igazolvány szükséges, amely a vissza úttól számítva még 1 hónapig érvényes.

időeltérés

Közép-európai időszámítás, Magyarországgal azo­ nos időzónában helyezkedik el.

Repülési idő

~ úrd. Poggyászsúlyhatár: 20 kg/fő

Hivatalos pénznem

Euro (EUR) az elfogadott fizetőeszköz. Váltópénze a cent. eankautornatak mindenhol rer ulelkezé» e

állnak, minden ismertebb bankká át elfogadnak. Hivatalos nyelv

Máltai és az angol, de sokan olaszul 15 beszélne .

Szállás információk

A megadott katcqőrlák o helyi hivetcles bcsoro lást jelentik, mely azonos az általában elfogadott normákkal. Minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, me ly a magyarországi nonmáknak megfelel.

Fakultatív kirándulások

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulásal kapcsolatos bármilyen rekla­ mációt kizárólag helyben lehet elintézni. Hazatérés ut6n o fokultctiv klrőndulésekkcl kepesoletos rcklo mációt irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk, hogy a kirándulásokat a Kartago Tours képviselőjénél vásárolják meg.

A helyszínen választható kirándulások:

• Vollctto, félnapos kirándvlás 28 €/fö

• Mdina, félnapos kirándulás – 2l. €!fő

• Málta szépségei, egésznapos kiránduláS-46 €!fó

• Marine park, félnapos kirándulás – 22 €/fó

• Harbour Cruise, félnapos kirándulás – 26 €/fö

• Hérmesvéros, félnapos kiréndulés – 24,5 (!fó

• Gozo szigete éjszaka – 49 €!fő

• Gozo szigete és múemlékei, egésznapos kirándulás – 48 €!fó

• Máltai est – 23 €!fö

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.